diumenge, 21 de gener del 2018

JAUME MOREY CANYELLES

Llicenciat en Medicina i Cirurgia. Es formà en Psiquiatria Infantil-Juvenil i en Psiquiatria dels Trastorns de l'Aprenentatge, al País de Gal·les, interessat en el camp dels nens amb retard mental i autisme que a més tenen altres trastorns de salut mental.

Director Fundador de l'Institut Balear de Salut Mental de la Infància i l'Adolescència a l'Hospital Universitari Son Espases.

Algunes de les opiniones del Dr Jaume Morey:

“La crisi afecta la salut mental dels nins i joves. de manera important, perquè afecta els nuclis familiars. És en els nivells econòmics més baixos, amb menys educació i cultura on es fa més òbvia la discapacitat; els casos arriben més tard. I passa perquè qualque cosa falla. Si tenim la sort de tenir la població infantil i adolescent comptada, vol dir que quan un no va a l’escola, qualcú ho sap...”

“Un menor pot arribar al suïcidi perquè normalment en té una predisposició genètica. Jo sempre ho explic dient que la genètica ens dóna un dipòsit, més petit o més gran i amb una sortida més o menys àmplia. Tot allò que et passa va omplint el teu dipòsit, i tot depèn de la capacitat que tinguis d’acumular problemes i de treure-te’ls de sobre. Si el teu dipòsit és petit i té una sortida estreta, i estàs trist o deprimit, a l’escola et fan bulling, et sents sol, etcètera, el dipòsit vessa i es pot arribar al suïcidi, i més en edats adolescents. Així que diria que això és una mescla del que et dóna la genètica i el que et dóna la vida.

“És evident que ha augmentat (el suïcidi entre els joves). Si han augmentat tant és a causa que hi ha molta més pressió en el món, els menors tenen els horaris massa plens, en més o menys mesura sofreixen una desatenció per part dels pares que han de fer feina, també n’hi ha molts que són utilitzats pel desacord existent entre els pares.”






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Esperam que el teu comentari sigui respectuós amb el la manera de pensar dels altres. En cas contrari, no facis cap comentari.

Pensa a deixar el teu nom, llinatges, i si ets alumne del centre, el curs.

VIII JORNADES CONSTRUÏM EL FUTUR. DESTINATION: ANYWHERE

El dijous dia 30 de gener, a les 20.00 h, al Teatre d’Artà, tendrà lloc la vuitena edició de les Jornades Construïm el Futur. ...