diumenge, 17 de març del 2019

ENTREVISTA A CATERINA VALRIU

”ELs contes no són simplement històries divertides per passar l'estona, sinó que contenen una gran riquesa en valors i cultura"




Bon dia Dra. Valriu,

Abans de res volem agrair la seva col·laboració en les VII Jornades Construïm el Futur que organitza Sant Salvador 3.0. a Artà, i que es realitzarà dia 6 d’abril. Qui realitza l’entrevista som Aina, Armando, Marina i Yan an, tots quatre alumnes de 3r d’ESO del CC Sant Salvador.

Pots concretar el tema de què tractarà el taller “El poder de compartir els contes”? 
Es tracta d'explicar als assistents que els contes no són simplement històries divertides per passar l'estona, sinó que contenen una gran riquesa en valors i cultura. Si compartim els contes -els escoltam junts, els llegim junts, els comentam, hi jugam, etc.- tots aquests valors es multipliquen, es fan actius i perduren més en el nostre interior. Així, els contes contribueixen a la nostra maduració com a persones i com a integrants d'una societat.



Com va sorgir el teu interés pels contes? 
En un primer moment, de petita, com a "escoltadora" dels contes que contava ma mare i ben aviat com a lectora. En un segon moment, com a estudiant de magisteri cercant recursos didàctics i després com a mestra d'infants de diverses edats usant els contes a l'escola. Més endavant, com a narradora oral (contacontes) i com a estudiosa de les rondalles, les llegendes i els llibres per a infants. Sempre hi he trobat moltes coses interessants, tant en el fons com en la forma.

Has escrit algun conte/llibre relacionat amb aquesta matèria? Sobre que? 
Molt sovint, en els meus llibres per a joves lectors, hi ha implícita l'estimació per la lectura,per la narració i per les biblioteques. Potser on es veu més clarament és en el meu llibre titulat L'amic de paper i també en el conte "Na Maria-Enganxa" publicat a la revista Cavall Fort número 1105 - 1106.

Contes vs. videojocs… ¿Qui guanya el combat? 
No hi ha d'haver combat ni guanyadors ni perdedors, cada cosa ha de tenir el seu temps i el seu espai.

Quin és el teu objectiu en quant a la conferència que faràs? 
L'objectiu és divulgar entre els assistents la reflexió sobre la importància de la lectura i la narració en la formació dels infants i joves.

Per què creus que es necessari parlar-ne, d'això? 
Perquè en una societat com la nostra, tan atrafegada i tan plena d'informació irrellevant que ens bombardeja a tota hora, cal atura i reflexionar per donar valor a allò que realment el té.

Què esperes que se’n duguin els pares després de la xerrada? 
Les ganes de compartir amb els fills la descoberta o redescoberta del món engrescador de la lectura i la narració oral compartides en família o entre amics, veïns, companys, etc.

Moltes gràcies novament,
Aina, Armando, Marina i Yan an 
Alumnes de 3r d’ESO del CC Sant Salvador 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Esperam que el teu comentari sigui respectuós amb el la manera de pensar dels altres. En cas contrari, no facis cap comentari.

Pensa a deixar el teu nom, llinatges, i si ets alumne del centre, el curs.

VIII JORNADES CONSTRUÏM EL FUTUR. DESTINATION: ANYWHERE

El dijous dia 30 de gener, a les 20.00 h, al Teatre d’Artà, tendrà lloc la vuitena edició de les Jornades Construïm el Futur. ...